Priebeh sčítania - A népszámlálás menete

 

Sčitanie obyvateľov prebieha v dvoch etapách. 

V prvej etape - od 15. februára do 31. marca - obyvateľ sa elektornicky sčíta sám, cez webovú stánku www.scitanie.sk alebo cez mobilnú aplikáciu. Prosíme obyvateľov, aby si v rámci rodiny vzájomne pomohli pri sčítaní sa svojim príbuzným, ak ich o to požiadajú, alebo blízkym, ktorí si nevedia poradiť s elektronickým sčítaním.

Druhá etapa prebieha od 1. apríla do 31. októbra s pomocou asistentov sčitania u Vás doma alebo stacionárneho asistenta v kontaktom mieste v kultúrnom dome v Bretke. 

Pondelok: 10:00 - 12:00

Utorok: 10:00 - 12:00

Streda: 13:00 - 15:00

Štvrtok: 10:00 - 12:00

Piatok. 10:00 - 12:00

asistentov sčitania alebo stacionárného asistenta v kontaktnom mieste. 

 

A népszámlálásra két szakaszban kerül sor. 

Az első szakaszban február 15. és március 31. között elektronikus úton lehet kitölteni a kérdőívet a www.scitanie.sk weboldalon vagy a mobilalkalmazás segítségével. Az internet világában kevésbé járatos rokonoknak és barátoknak már ebben a szakaszban is segíthetünk!

A második szakasz április 1. és október 31. között zajlik. Ennek során személyes adatfelvételre is lehetőség lesz, mégpedig két formában: az önkormányzatok által létesített kontakt pontokon, illetve telefonos megkeresés nyomán a népszámlálási asszisztens az otthonokba is kiérkezik.  A helyi kontakt pont a Beretkei Kultúrház épületében lessz kialakítva, a fogadóórák a következőképpen alakulnak. 

Hétfő: 10:00 - 12:00

Kedd: 10:00 - 12:00

Szerda: 13:00 - 15:00

Csütörtök: 10:00 - 12:00

Péntek: 10:00 - 12:00

Vyplňte sčítací formulár na www.scitanie.sk alebo cez mobilnú aplikáciu

 

A népszámlálási kérdőívet a www. scitanie.sk oldalon vagy mobil aplikáció segítségével lehet kitölteni.

 

 

2021 Sčítanie obyvateľov - Népszámlálás

Všetci obyvatelia Slovenskej republiky majú práva a povinnosti, vďaka ktorým sa môžu aktívne zúčastňovať na politickom, kultúrnom či ekonomickom živote spoločnosti. Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021 poskytne jedinečnú príležitosť zozbierať údaje, ktoré sú potrebné pre nastavenie opatrení v oblasti školstva, kultúry a jazykových práv všetkých obyvateľov vrátane tých, ktorí patria k národnostným menšinám.
 
A Szlovák Köztársaság valamennyi lakosának joga és kötelessége aktívan bekapcsolódni társadalmunk politikai, kulturális és gazdasági életébe. A 2021-es szlovákiai lakossági, ház- és lakásösszeírás egyedülálló lehetőséget nyújt azoknak az adatoknak az összegyűjtésére, amelyek az oktatást és a kulturális életet, a lakosok– köztük a nemzeti kisebbségek – nyelvi jogait érintő intézkedések meghozatalához szükségesek.